Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
A Krisztushordozó szent közbenjárását kérik Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. július 22.
ImageAz utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartja hagyományos búcsúnapját. Az esti szentmise keretében a hívek az úton járók patrónusához fohászkodnak, majd a szertartás a járművek megáldásával fejeződik be.
Tovább...
 
Csillagtúra tábor az Egyházmegyei Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 18.
A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum napközis tábort hirdet augusztus 8-12. között. A táborokban a múzeumi játékos programok mellett minden napra jut egy úti cél is. Lehetőség lesz a Püspöki Palota könyvtárában és kódextermében megvizsgálni a régi könyveket.
Tovább...
 
A város közös Úrnapi körmenete lesz vasárnap Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 27.
Image2016. május 29-én, vasárnap 9 órakor Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatja be Spányi Antal megyés püspök a székesegyházban. A Krisztus titokzatos testének tiszteletére tartott szentmise után lesz a körmenet a belvárosban. Az Úr napját kötelező ünneppé 1264-ben IV. Orbán pápa tette, Lüttichi Szent Julianna látomásának hatására.
Tovább...
 
"Jó nekünk itt lenni" Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 13.
ImageA hétvégén lesz a Prohászka templom búcsúja. Szombaton a Karitász Csoport szervezésében jótékonysági koncertre kerül sor, melyen kodályos diákok lépnek fel, míg Jó Pásztor Napján, azaz vasárnap reggeltől egészen délutánig érdekes programokkal várják mind a gyerekeket, mind a felnőtteket!
Tovább...
 
Közönségtalálkozót szervez Fehérváron a Katolikus Rádió Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 11.
ImageSzeretettel várnak minden kedves rádióhallgatót és érdeklődőt a Katolikus Rádió munkatársai 2016. április 11-én, 17 órakor közönségtalálkozóra, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A délutáni találkozás műsorának vendége lesz Spányi Antal megyés püspök. Az eseményt a Bonum Tv élőben közvetíti.
Tovább...
 
Püspöki áldás a felújított Vasútvidéki Prohászka Plébániára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 30.
ImageAz Irgalmasság vasárnapján, április 3-án délelőtt Spányi Antal megyés püspök megáldja a Prohászka Egyházközség felújított közösségi termét, amihez az önkormányzat jelentős anyagi támogatást nyújtott.
Tovább...
 
"Ne sírjatok, mennyei születésnap ez" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 29.
A 19 éves korában elhunyt egykori jezsuita novícius, Kaszap István száz évvel ezelőtti születésére szentmise és koszorúzás keretében emlékeznek március 29-én, kedden az ifjú testet őrző Prohászka Ottokár-emléktemplomban, ahova mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Vidi: slusszpoén a 95. percben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 29.
ImageMegyei, egyben házi rangadóra került sor a labdarúgó NB I 22. fordulójában Felcsúton. A Videoton a Puskás Akadémia vendége volt, legalábbis papíron, hiszen jelenleg éppen a Pancho Aréna mindkét csapat otthona.
Tovább...
 
Éjjel-nappal tartó folyamatos szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 08.
Huszonnégyórás szentségimádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban február 12-én reggel 7 órától február 13-án reggel 7 óráig. A résztvevők a magyar nemzet Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy az ország újra Pannónia Sacra, Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51. városként csatlakozott az országos szentségimádáshoz.
Tovább...
 
Házasság, irgalmasság  iránymutató értékek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. február 03.
ImageKiemelten a Házasság Hete és az Irgalmasság Szentéve köré szerveződnek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház februári programjai, melyeket sajtótájékoztatón ismertettek az intézményben.
Tovább...
 
Gyertyaszentelő Boldogasszony napja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 02.
ImageFebruár 2-án, kedden, Urunk bemutatása és Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, rendhagyó módon a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök tart ünnepi szentmisét a város papságával délután öt órakor. Ezen a napon ünnepli az Egyház a Megszentelt élet világnapját, amelyet boldog emlékű II. János Pál pápa rendelt el 1997-ben. A megyés főpásztor vezetésével adnak hálát az egyházmegyés papok és a szerzetesek, Istentől kapott hivatásukért.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 122 - 132 / 808